kostel Božího těla

Kostel se nachází na návrší na okraji obce. Jedná se o jednolodní orientovanou stavbu s odsazeným pravoúhlým presbytářem (se sakristií přistavenou na S straně) a s hranolovou věží s jehlancovitou střechou nad Z průčelím. Fasády jsou výrazně empírové (lunetová okna, štít západního průčelí). Kostel je obklopen poměrně udržovaným hřbitovem, na němž se nachází mnoho kvalitních sepulkrálních objektů z 19. stol. (viz DL). Za presbytářem stojí na soklu s neogotickou slepou kružbou vysoký litinový kříž s realisticky propracovaným korpusem. Jižně od kostela, při ohradní zdi, se nachází neoklasicistní hrobka rodiny Prokupkovy, hranolová stavbička s nízkou sedlovou střechou a s dekorativně ztvárněným vstupním průčelím. V SV nároží hřbitova stojí domek hrobníka čp. 49 s pozůstatky původní fasády. Hřbitov je vymezen kamennou ohradní zdí s branou a brankou; v jejíž Z úseku jsou vsazeny tři náhrobníky. Předmětem ochrany je kostel, domek hrobníka čp. 49, hrobka rodiny Prokupkovy, litinový kříž a k tomu náležející pozemky s ohradní zdí s branami.