kostel Nanebevzetí P. Marie

Areál kostela se zvonicí stojí na bývalé návsi na mírném návrší. Kostel stojí uprostřed zrušeného hřbitova, obehnaného ohradní zdi. V rohu areálu stojí samostatná věžová zvonice, před areálem je u vstupu kamenný Krucifix. Původně gotický orientovaný kostel z 1.poloviny 14. století, který byl ve 3.čtvrtině 18.století zbarokizován pravděpodobně architektem Hummelem, pouze v kněžišti byla ponechána žebrová klenba. Jednolodní obdélná stavba se čtvercovým presbytářem, ke kterému se pojí sakristie. Fasádu člení pouze lisenové rámce a půlkruhově ukončená okna. Hlavní průčelí je zakončeno trojúhelným štítem. Vstupní portál je prostý, kamenný půlkruhově ukončený s naznačeným vrcholovým klenákem. Vnitřní zařízení je rokokové z 2. poloviny 18. století. Na hlavním oltáři je obraz z okruhu I. Raaba, na bočních oltářích jsou obrazy R. Műllera z let 1864-69. Zvonice je raně barokní ze 17. století, s úpravami z 18. století. Má odsazené patro s polokruhově klenutými okny a s mansardovou bání. Ohradní zeď je z velké části zdemolována, zachována jen částečně. Je z lomového zdiva, krytá cihlami. K bráně stoupá schodiště s plným zděným zábradlím. Před bránou stojí kamenný krucifix na kamenném soklu.