kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel je podélnou, jednolodní, sálovou, orientovanou stavbou s mělkými bočními kaplemi a protáhlým, polygonálně ukončeným presbytářem. Při severní straně presbytáře mohutná hranolová věží, k níž přiléhá Loretánská kaple a čtverec sakristie s depozitářem v patře. Presbytář opatřen odstupněnými opěráky, mezi něž jsou vloženy niky s původními mřížemi. Exteriér členěn plochými lisenovými rámy a průběžnou římsou se zubořezem. Bohatá kulisa hlavního průčelí s konkávně prohnutými bočními křídly členěna velkým řádem sdružených iónských pilastrů. Široká hlavní římsa kopíruje křivku stěny, odděluje horní nástavec s protáhlými, svisle vyžlabenými volutovými konzolami nesoucími oblamované kladí trojúhelného štítu. Průčelí omítnuto bílou vápennou omítkou, loď a presbytář omítkou okrovou. Fasáda Loretánské kaple s rokokovou freskou od J. T. Suppera. Střecha nad kaplí i nad lodí kryta plechem, věž s bání z měděného plechu.