kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel Nanebevzetí Panny Marie je jednolodní stavba obdélného půdorysu s trojboce ukončeným presbytářem na východní straně a hranolovou věží na západě. Kněžiště je prolomeno třemi obdélnými okny s lomeným záklenkem. K severní straně presbytáře přistavěna přízemní boční kaple, krytá pultovou střechou a k jižní přízemní stavba sakristie členěná lezénovým rámem. Vstup do sakristie pravoúhlými dveřmi na západní straně s hladkým kamenným ostěním. Vstupní část je zdobena polovinou trojúhelníkového štítu se zaoblenými hranami. V bočních stranách dvě pravoúhlá okna, krytá kovovou mříží. Hladké boční fasády obdélné kostelní lodě akcentovány lezénovým rámem barevně odlišeným v omítce vymezujícím dvě pole. V každém z nich je jedno pravoúhlé okno, půlkruhově zaklenuté a rámované bílou šambránou v omítce. Na jižní straně je v lodi prolomen pravoúhlý boční vstup zdůrazněný kamenným ostěním s lištou. Na západní straně je hlavní vstup do kostela hranolovou věží, k níž je na jižní straně přistavěno koutové schodiště na hudební kruchtu. Hlavní vchod do kostela dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, zasazenými do špalety s půlkruhovým zaklenutím. Hladkou fasádu věže akcentují bílé lezénové rámy barevně odlišené v omítce. Ve zvonicovém patře jsou na všechny čtyři strany prolomena čtyři pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem, krytá okenicemi. V tělese věže úzká osvětlující okénka na schodišti. Podstřešní římsa nese stanovou střechu krytou pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. Ve vrcholu kovový dvouramenný kříž. Střecha lodě sedlová, převyšující sedlovou střechu presbytáře, která nad závěrem přechází do tří úzkých valeb. Ve vrcholu kněžiště drobný kovový jednoramenný kříž. --- Chrámová loď zaklenuta dvěma poli křížových kleneb mezi pasy. Hrany klenby se štukovými pruty, které ve vrcholu klenby tvoří oválné terče. Klenební pasy jsou neseny mohutnými polopilíři s pilastry a úseky kladí. Kněžiště s trojbokým závěrem je od lodi odděleno triumfálním obloukem a zaklenuto gotickou žebrovou klenbou v jednom poli a polygonálním závěru. Klínová žebra s výžlabkem uprostřed okosení nasedají na jednoduché proláklé jehlanové konzolky. V bočních stěnách kněžiště jsou pozdně gotická okna s půlkruhovými záklenky. Kruchta, vestavěná v západní části lodě, je na krajích rozšířena do lodi. Kruchtu nesou dva mohutné nepravidelné sloupy s archivoltami, které vymezují tři klenební pole. Podvěží zaklenuto jedním polem křížové klenby s vytaženými hřebínky. Sakristie plochostropá.