kostel Nanebevzetí Panny Marie se zvonicí a sochami

Trojlodní kostel s pětibokým presbytářem, jižní předsíní a patrovou sakristií stojí v centru obce, jižně od náměstí. Původem raně gotický kostel obsahuje řadu hodnotných stavebně historických konstrukcí. Z období gotiky – obvodové zdivo původně plochostropé lodi, pozdně gotický presbytář, sakristie, arkády a klenby vloženého pseudobazilikálního trojlodí, lomená kružbová okna. Z období baroka pochází především nová klenba kněžiště. Neméně hodnotná je také stavba sousední zvonice, která vznikla v 16. století na pomezí gotiky a renesance. Původně strážní věž a zvonice kdysi se zabezpečeným přístupem z prvního patra je spolu s kostelem výraznou pohledovou dominantou, která významně dotváří charakter zástavby celého sídliště.