kostel Narození Panny Marie

Areál kostela se nachází na návsi uprostřed obce. Orientovaný kostel je obklopen hřbitovem vymezeným ohradní zdí s branou, situovanou v jihovýchodní části areálu. V blízkosti brány stojí zvonice, vysunutá vně ohrazení. Zvonice s bedněným zvonovým patrem je umístěná na osu presbytáře, ve východní části areálu. Kostel má obdélnou loď a presbytář podkovovitého tvaru, bez sakristie. Loď je plochostropá, presbytář je zaklenutý hrotitou valenou klenbou, vítězný oblouk není vyznačen. Fasády kostela mají střídmé novorománské členění s lehce předstupujícím obloučkovým vlysem pod římsami. Západní průčelí vrcholí trojúhelným štítem. V apsidě zůstala zachována středověká okénka. Z novorománské úpravy pak pocházejí sdružená okna kostela. Kostel kryje sedlová střecha, nad apsidou zaoblená a nad východním koncem lodi akcentovaná sanktusovou vížkou. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, ohradní zeď s bránou a příslušné pozemky.