kostel Narození sv. Jana Křtitele

Kostel stojí ve východní části návsi situované zhruba ve středu obce, obklopený několika vzrostlými duby a lipami. Zděná jednolodní orientovaná omítaná stavba, k obdélné lodi připojený stejně široký trojboce uzavřený presbytář. Před západním průčelím lodi v ose umístěna čtyřpatrová věž o čtvercovém půdorysu. Přízemí věže plní funkci předsíně; v předposledním patře zvonová stolice a v posledním hodiny. Při východním konci presbytáře v ose navazuje obdélná sakristie. Po jižní straně věže pravoúhlý schodišťový přístavek ke kruchtě, po severní straně věže dispozičně stejná kaple. Zdivo z lomového kamene kombinované s místní čedičovou horninou. Fasáda dosud nese zbytky barevného lisénového řádu. Loď osvětlují dva páry poměrně širokých oken s půlkruhovým záklenkem v hladké šambráně. Presbytář osvětlený čtyřmi okny stejného typu jako v lodi. Při západních nárožích lodi opěráky z kvádrů místní čedičové horniny. V ose jižního průčelí pravoúhlý portál s dřevěnými dvoukřídlými rámovými dveřmi s kazetami. Korunní římsa profilovaná. Střecha lodi sedlová, nad závěrem zvalbená, s vikýři tvaru volského oka, krytina z bobrovek; věž zastřešena vysokou jehlancovou střechou (čtvercové šablony krytiny asi plechové); střecha sakristie sedlová s bobrovkami; oba přístavky u věže s pultovou střechou (eternitové šablony). Věž ve spodní části z neomítaného kvádrového zdiva s nárožními opěráky, kvádrovaný úsek zakončuje kordonová římsa podložená obloučkovým vlysem, horní část věže omítaná s výrazněji otupenými nárožími, fasády jednotlivých stěn zakončeny trojúhelnými štítky, ve kterých jsou osazeny ciferníky hodin. V ose západního průčelí hlavní vstupní portál - půlkruhová archivolta po stranách s kamennými sloupky s krychlovými hlavicemi; po stranách archivolty omítkové pole vymezující cvikly s letopočtem 1886; vrcholový klenák v podobě kruhového terče; dřevěné dvoukřídlové dveře s kruhovým nadsvětlíkem (asi 2. polovina 19. století). Okna věže vysoká s půlkruhovým záklenkem.Sakristie s východním trojúhelným štítem, obtaženým profilem římsy, v ploše štítu vpadlina v šambráně tvaru kvadrilobu ve vrcholu kamenný křížek,. Na jihu pravoúhlý žulový portál s půlkruhovým nadsvětlíkem a dřevěnými dvoukřídlými rámovými dveřmi s kazetami (asi 2. polovina 19. století); na východní straně obdélné okno s půlkruhovým zakončením v šambráně. Schodišťový přístavek ke kruchtě a symetricky umístěná severní kaple při věži členěny lisénovými rámy, na západní straně schodišťového přístavku pravoúhlý kamenný portál s půlkruhovým nadsvětlíkem.