kostel Nastolení sv. Petra v Antiochii

Kostel stojí na rozlehlé ploše hostomického náměstí, jehož střední část je parkově upravena. Presbytář je orientovaný k JV. Loď je obdélná, značné délky, o čtyřech okenních osách. Odsazený pravoúhlý presbytář ukončuje poměrně široká apsida. Na SV se k lodi váže sakristie. Kostel je kryt sedlovou, nad presbytářem zvalbenou střechou. Fasáda je poměrně jednoduchá, nepříliš členěná. Okna jsou půlkruhová, bez šambrán. Jižní stěna lodi se otevírá půlkruhově ukončenými dveřmi v žulovém ostění. SZ průčelí je členěno plochým rizalitem, na nějž navazuje hranolová věž. Hlavní vstup má kamenné ostění a půlkruhový nadsvětlík, po jeho stranách jsou v nikách umístěny dvě sochy - vpravo od vchodu sv. Pavel, vlevo sv. Petr. Za presbytářem stojí jednoduchý kříž se zaoblenými břevny - pravděpodobně misijní kříž z 1. třetiny 20. století.