kostel Nejsvětější Trojice

Orientovaná jednolodní stavba kostela s obdélnou lodí a s ustoupeným obdélným, trojboce uzavřeným presbytářem. Z jižní strany je k presbytáři přistavěna věž. K hlavnímu západnímu průčelí je přistavěna předsíň. Obdélný, vůči lodi ustoupený presbytář je ukončen trojbokým závěrem. Pohledově se uplatňují pouze severní stěna a tři stěny vlastního závěru. Jsou pojednány lisénovým rámcem, pouze na ose severní boční stěny je prolomen lunetový okenní otvor, rámovaný štukovou šambránou. Okno je dřevěné, dělené do šesti polí s vitrážovým prosklením. Presbytář obíhá profilovaná korunní římsa, nad ní je vynesena sedlová, nad závěrem zvalbená střecha, pokrytá alukrytem. K jižní, pohledově skryté stěně presbytáře je přistavěna hranolová zvonicová věž. Jediný vstup do věže je proražen ve výšce jejího prvního patra v západní stěně, v koutě. Pravoúhlému, do hloubky zdiva zataženému vchodu, který je vymezen dřevěným ostěním, je předloženo dřevěné žebříkové schodiště, spočívající na vyzděném soklu se čtyřmi předloženými schody. Dveře jsou dřevěná sbíjená jednokřídlá. V přízemí na ose východní a jižní stěny je prolomen menší čtvercový okenní otvor ve zužujícím se, segmentově klenutém ostění. Dřevěné okno je zvenčí mřížováno. Nad vchodem, v rámci prvního patra, je prolomen menší čtvercový okenní otvor. Dvě taková stejná okna nad sebou na jedné ose jsou, v úrovni prvního patra, také ve východní a jižní stěně. Profilovaná římsa nad prvním patrem věže plynule navazuje na korunní římsu lodi a pokračuje nad presbytář. Všechny tři pohledově se uplatňující stěny věže jsou do výšky prvního patra pojednány lisénovým rámcem. Nadstavěné zvonicové patro, jehož korunní římsa běží výše než hřeben střechy presbytáře, je na ose každé stěny prolomeno obdélným, půlkruhově zaklenutým zvukovým otvorem rovného ostění. Zvukové otvory jsou svisle bedněny, do bednění je proříznuto menší okénko. S výjimkou severní stěny je na týchž osách prolomeno vždy ještě jedno menší, níže polžené čtvercové okno, obdobné okénku v plášti prvního patra. Věž zastřešuje čtyřboká jehlancová střecha, kterou ukončuje hrot s koulí a křížem. Pokrytá je tvarovaným plechem. Loď je vystavěna nad obdélným půdorysem. Severní i jižní stěna jsou analogicky pojednány lisénovým rámcem, který člení stěnu do dvou polí. V obou polích obou stěn je prolomen vždy jeden lunetový okenní otvor rovného ostění. Rámován je prostou štukovou šambránou. Okna jsou dřevěná, členěná do šesti polí s vitrážovým prosklením. V severní stěně je pod východněji ležícím oknem proražen pravoúhlý boční vchod do lodi. Rámuje jej prostý kamenný portál. Dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Hlavní západní průčelní stěna je pojednána soustavou tří lisénových rámců, oba krajní jsou ve srovnání s prostředním výrazně užší. Na ose stěny, v prostředním poli, je prolomen lunetový okenní otvor v rovném ostění, rámovaný štukovou šambránou. Je umístěn ve stejné výšce jako okna v bočních stěnách lodi, rovněž samotné okno se zcela shoduje. Pod oknem, na ose, je pravoúhlý hlavní vchod, rámovaný kamenným portálem. Dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Hlavnímu vchodu je předsazena mírně obdélná předsíň se vstupem na ose své západní stěny. Vchod do předsíně je obdélný se segmentovým záklenkem, vymezuje jej prostý kamenný portál. Dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Předsíň je zastřešena sedlovou střechou s valbou nad průčelím. Kryje ji alukryt. Ze severní strany se v koutě utvářeném s průčelní stěnou lodi částečně pohledově uplatňuje plášť těla válcového útvaru schodiště, do něhož se nastupuje z předsíně. Jeho korunní římska výškově koresponduje s hřebenem střechy předsíně. Nad lodí kostela je sedlová střecha pokrytá alukrytem.