kostel Nejsvětější Trojice

Barokní orientovaný kostel, obsahující zbytky starší renesanční stavby, stojí na terase na kraji obce, asi na místě původního kostela doloženého prameny od 14. století. Kostel má věž nad západním průčelím a půdorys ve tvaru kříže, s obdélnou hlavní, obdélnou, příčnou lodí, trojboce uzavřeným presbytářem a patrovými oratořemi, vloženými do koutů mezi příčnou loď a presbytář. Fasády jsou hladce omítnuté, s kamennými prvky v přírodní barvě. Západní průčelí je členěno kamennými lisénami a kamennou nárožní bosáží a má tři osy. Ve střední ose je sochařsky zdobený portál s profilovaným ostěním se segmentově vzdutým nadpražím a klenákem. Portál je rámován šikmo přistavěnými volutovými pilastry zdobenými bustami andílků a festony, a je ukončený prohnutou přerušovanou římsou, kterou prostupuje oválný věnec oblak oživených opět bustami andílků. Hlavním motivem výzdoby portálu je trojúhelné Boží oko uprostřed. V bočních osách průčelí jsou obdélné portálky s ušima a klenáky a stejná okna jako ve střední ose. Průčelí je ukončeno vykrajovaným štítem s kamenným obrysovým dekorem a obelisky. Středem štítu prostupuje hranolová věž se záclonově ukončenými okny na třech stranách a kamennou nárožní bosáží. Věž je ukončena hodinovou římsou a dvojitou přilbovou střechou krytou plechem. Boční fasády lodi mají vzadu po jednom segmentovém okně a vpředu nahoře segmentové a dole oválné okno. V koutech mezi hlavní a boční lodí jsou trojboká šneková schodiště. Každé schodiště má oválné okno s obdélným portálkem. V severním schodišti je barokní portálek s ušima, v jižním renesanční portálek s profilací s hřebínkem a oblouny, přeťatou na rozhraních vodorovných a svislých úseků šikmými hřebínky. Boční loď má na jižní a severní straně po jedné okenní ose, se segmentovým oknem nahoře a oválným dole. Severní patrová oratoř má na severu dvě okenní osy a na východě jednu. Okna oratoře jsou obdélná. Jižní oratoř je bez oken. V podzemí pod jižní oratoří je sklepní místnost s malými větracími okénky. V obou šikmých závěrových stěnách presbytáře je nahoře vždy segmentové a dole kasulové okno. Čelní stěna je bez oken. Celý kostel je zastřešen plechovými valbovými střechami.