kostel Panny Marie Bolestné

Orientovaný jednolodní kostel s polygonálně ukončeným závěrem má loď obdélného půdorysu s věží na Z. Na střed věže je situován jediný vstup do kostela, zvýrazněný architektonicky tvarovaným portálem s novogotickými motivy. Podvěží tvoří předsíň se vstupem do chrámového prostoru, na schodiště vedoucí do patra a do depozitáře. Do patra je místěna empora, z níž se vchází po dřevěných schodech do věže a do podkroví kostela. Kostel je zastřešen sedlovými střechami a valbou v závěru. Věž má vysokou jehlancovou střechu. Celodřevěný krov je vaznicové soustavy, má středovou a dvě krajní stolice, je vybaven vzpěradlem. Plné vazby jsou staženy kleštinami. Střechy jsou pokryty plechem. Stavba je zděná z cihel a je chráněná kamenným pláštěm. Je vybavena vnějšími opěrnými pilíři. Vnitřní stěny jsou omítané. Loď je prosvětlena trojicí vysokých štíhlých hrotitých žebrových oken na každé straně, dvoudílných, s jeptiškami a trojlaločnou rozetou v závěru. Světlo do kněžiště dopadá z obou stran dvěma vysokými štíhlými hrotitými žebrovými okny, jednodílnými, ukončenými jeptiškou. Výplně oken jsou vitrážové.