kostel Panny Marie Sněžné

Areál kostela Panny Marie Sněžné se nachází na mírném návrší na jihovýchodním okraji města. Jeho hlavním objektem je kostel z počátku 16. století, který byl později upravován, a byla k němu přistavěna věž. Je jednolodní, s obdélnou lodí, užším presbytářem s trojstěnným závěrem a hranolovou věží v ose závěru. Kostel obklopuje hřbitov, uzavřený na všech stranách ohradní zdí. Zděná zeď má korunu zdiva krytou taškami, její větší část je omítnutá. V severovýchodní části ohradní zdi se nachází bloková vstupní brána, nahoře ukončená do trojúhelníkového štítu. Vstupní otvor má nahoře tvar segmentového oblouku, uzavírají ho mřížová vrata. U severního rohu areálu se nachází kostnice, postavená v letech 1764-6. Jde o přízemní stavbu centrálního půdorysu s členěnou fasádou a mansardovou střechou bobrovky.