kostel Povýšení sv. Kříže

Empírový jednolodní kostel s apsidou, věží v ose hlavního průčelí a bočními přístavky sakristií. Hlavní průčelí se středním rizalitem a představenými toskánskými sloupy, nesoucí kladí a nízký tympanon je orientováno do Jiráskovy ulice. Ve středu hlavního průčelí je vstupní portál a nad ním půlkruhově zaklenuté okno. Věž v ose tympanonu má ukončení ve tvaru zkoseného jehlanu. Boční průčelí jsou hladká, okna s kamennými ostěními. Apsida je uvnitř půlkruhová, na vnější straně polygonální. Chór kostela je zaklenut stlačenou českou plackou a po severní a jižní straně k němu přiléhají v přízemí sakristie a v patře oratoře. Hlavní loď je plochostropá, oddělená od chóru triumfálním obloukem. Interiér lodi i choru člení ploché pilastry s římsovými hlavicemi, přecházející v průběžnou římsu.