kostel Povýšení sv. Kříže

Jednolodní orientovaná stavba. Půdorys: obdélná loď s předsíní na západní a jižní straně. trojboce uazvřený presbytář. Interiér: Presbyterium zaklenuto šestiparsčitým závěrem žebrové klenby. Klínová silná žebra se protínají v kruhovém svorníku. Konzoly osekány. Východní okno lomené s “nosy”, jižní bez kružby. Portál do sakristie zaklenut segmentem. Ostění velmi hrubě opracováno, patrně původní portál měl jiný tvar. V presbyteriu gotické nástěnné malby. Sakristie klenuta valeně. Nízký lomený triumfální oblouk není profilován. Loď plochostropá. Obdélná okna zakončena polokruhem. Vnějšek: presbyterium i sakristie opatřeny jednou odstupněnými opěrnými pilíři. Západní štít obdélný s ionizujícími pilastry po stranách. Uprostřed vybrána nika. Volutovitá křídla osazena nástavci. Horní okraj trojúhelníkovitého nástavce lemují úseky volut. Z jižní strany vede do lodi pravoúhlý portál s ostěním s ušima. Další jižní vchod chrání předsíňka s barokním obloukem zaklenutým štítem, v němž sluneční hodiny. Valená klenba této předsíňky zakrývá vrchol lomeného portálu s okoseným ostěním. Střecha kostela kryta taškami, sanktusová vížka plechem. Renesanční náhrobníky, gotické fresky.