kostel Proměnění Páně s ohrazením a schodištěm

Areál se rozkládá na samotném okraji návrší v jihozápadní části obce. Kostel (st.p. 28) je obklopen ohradní zdí (poz. parc. 29), v jejímž jihozápadním rohu je vklíněna budova márnice (st. p. 29). K areálu vede od východu přístupové schodiště (na poz. parc. 28/1) a v udržovaném parčíku v severní části areálu (poz. parc. 28/1) jsou umístěny socha sv. Jana Nepomuckého a smírčí kámen (druhotně do těchto míst přemístěný). Předmětem ochrany je budova kostela (st.p.28), márnice (st.p.29), ohradní zeď (poz. parc. 29), přístupové schodiště (poz. parc. 28/1), socha sv. Jana Nepomuckého (poz. parc. 28/1) a smírčí kámen (poz. parc. 28/1). Chráněny jsou rovněž pozemky st. p. 28, st.p. 29 a poz. parc. 29.