kostel sv. Anny

Barokní, vystavěný r. 1720, snad D. Moazzim. Jednolodní obdélná stavba s trojboce uzavřeným presbytářem se sakristií a oratoří po stranách. Loď dvojosá, s obdélnými okny se segmentovým záklenkem a vykrojenými horními rohy, s ostěním s uchy a klenákem. Stěny hladké, drobnější podokapní římsa. Střecha kostela valbová, krytá taškami. Uprostřed lodi osmiboký sanktusník s lucernou, krytý jehlancovou střechou s makovicí, celý pobitý plechem. Západní průčelí se čtyřmi pilastry, nesoucími hlavní římsu, která je uprostřed půlkruhově vypjatá, a nad níž se zvedá zhruba čtvercový štít s pilastry podepřený z boku dvěma trojúhelnými křídly a ukončený římsou se segmentovým nástavcem, po jehož stranách a na vrcholku jsou kamenné vázy. Uprostřed štítu je nika s konchou, ve které je socha Anděla strážce. Obdélný hlavní vchod s kamenným ostěním s uchy a kapkami, na ním mohutná suprafenestra, nesená dvěma nízkými pilastry, s rozeklaným štítem s konkávně prohnutými stranami. Ve štítu barokní alianční znak Bubnů z Litic a Becků, v klenotu dvě helmice a koruna, kolem bohaté fafrnochy stočené dole ve voluty. Na vodorovném překladu portálu je nápis: IOANNES WENCESLAUS S.R.I. COMES DE BUBNA ET LITTIZ CVM CONIVGE SVA CAROLINA ANNA NATA BARONISSA DE BEC... FECIT. Nad vchodem je velké okno se segmentovým záklenkem a vykrojenými horními rohy, s ostěním s uchy a s klenákem.