kostel sv. Anny

Orientovaný zděný (smíšené zdivo) omítnutý kostel sv. Anny stojí v blízkosti areálu Nového zámku na V okraji obce. Kostel má obdélnou loď, hranolovou věžičku nad západním průčelím, presbytář uzavřený mělkou otupenou apsidou, s půlkruhově ukončenými přístavky z každé strany. Vstup do kostela je západním pravoúhlým kamenným portálem, nad jehož štukovou suprafenestrou se zvedá profilovaná římsa, uprostřed půlkruhově vzedmutá. V ose nad portálem je prolomeno okno v ozdobném rámci s klenákem a zaoblenou římsou. Stavbu člení sokl, lisénové rámce a obdélná okna završená odsazeným půlkruhovým obloukem (s hladkými šambránami). Západní průčelí je rámováno dvojicí pilastrů. Fasádu zakončuje profilovaná korunní římsa. Nad hlavní římsou západního průčelí vyniká atika s hranolovou věží, po stranách s volutovými křídly a vrcholovými vázami. Věž člení nárožní pilastry a prolomená okna se šambránami. Sedlovou střechu lodi kryjí tašky. Střechy apsid při závěru kostela a věže s cibulovou bání (makovicí a vrcholovým křížkem) jsou plechové s červeným nátěrem. Předmětem ochrany je kostel sv. Anny a vymezené pozemky.