kostel sv. Antonína

Orientovaná podélná jednolodní stavba s presbytářem ukončeným elipsovitě, na severu k němu přiléhá obdélná sakristie s otevřenou oratoří v patře a na jihu na stejném půdorysu kaple sv. Floriána. Loď obdélného půdorysu uzavírá vstupní útvar, z něj na jižním nároží vyrůstá hranolová věž. Fasády presbytáře a lodi omítnuty, vstupní útvar s věží z režných cihel kromě vpadlé partie plasticky členěného průčelí ve tvaru latinského kříže a hodinového patra věže, jež jsou pokryty omítkou. Světlo do lodi přivádí čtveřice vysokých úzkých obdélných oken na severní a jižní straně, sakristie a kaple sv. Floriána osvětlovány trojicí ještě užších vysokých obdélných oken. Presbytář v ose prolomen vysokým úzkým obdélným oknem s barevnou vitráží se sv. Antonínem Paduánským od Rudolfa Kubíčka, po stranách jej na každé straně flankuje stejné okno, které je navíc v horní partii do strany rozšířeno dalším obdélníkem, se kterým svírá 90°. Střecha rovná, věž zastřešena polygonálním jehlanem. Dvouosý vstup do kostela balkonovým portikem, zasunutým do plochy západního průčelí. Presbytář a loď mají železobetonový kazetový strop, sakristie, oratoř a boční kaple rovný podhled. Otvory oratoře a kaple člení válcové pilíře. V západní části lodi kruchta s rovným podhledem spočívajícím na válcových pilířích. Zařízení z doby vzniku rovněž dílem Františka Lydie Gahury. Materiál: krytina - plech