kostel sv. Barbory

Volně stojící orientovaná stavba obdélného půdorysu se síňovým trojlodím. Stavba je hmotově, přísně symetricky členěna vystupujícími prvky pětibokého presbytáře, bočních kaplí se schodišťovým přístavkem a předsíní v průčelí. Průčelí vrcholí štítem se sdruženým oknem s rozetou nad předsíní se vstupním portálem. Vstupní portál jednoosý, sedlový, s kružbou s trojlisty v tympanonu. Vstupní dvéře dřevěné deštěné s ozdobným kováním rostlinného ornamentu. Neomítané cihelné zdivo je členěno římsami z tvarovaných cihel a opěrnými pilíři. Okna v řídkém rytmu po obvodu kostela v ostěních z tvarovaných cihel jsou opět s kružbou s trojlisty a ukončena lomenými oblouky, vnitřní okna bývala s vitráží. Stavba zastřešena členitou střechou se čtyřbokou sanktusníkovou vížkou uprostřed, střecha i vížka kryta plechem.