kostel sv. Bartoloměje

Menší jednolodní kostel s odsazeným pravoúhlým presbytářem a s hranolovou, jehlancovitě krytou věží nad západním průčelím. Je obklopen zrušeným hřbitovem s dochovanými náhrobky a dřevěným misijním křížem. Předmětem ochrany je kostel a k tomu náležející pozemek. Bývalý hřbitov je velice zanedbaný. Vyskytuje se zde více kvalitních náhrobků z 19. stol, z nichž některé jsou pokácené. Za presbytářem (ve východní části bývalého hřbitova) se nachází kamenný náhrobek Barbory Svobodové z r. 1868 s ulomeným křížem (nyní opřený o náhrobek) s dekorem (větvička s listy). Ve východní zdi kostela (v části presbytáře) se nachází několik náhrobků z 2. třetiny 19.stol. U nejstaršího z nich (Kateřina Peche) je první úmrtí datováno 1839. U jižní zdi kostela (blíže presbytáře) mramorové náhrobky ze 70.let 19.stol. (např. novogotický náhrobek s hlavou Krista). V jižní zdi kostela (v její centrální části ): náhrobek Františka Hájka (zemř. 1899) deska vsazená do zdi má tvar oválu, orámování tvoří motiv svázaných větévek. Dále se zde na hřbitově nachází dřevěný misijní kříž (novodobý, náhrada za původní).