kostel sv. Bartoloměje

Kostel sv. Bartoloměje vytváří spolu s někdejším hřbitovem a jeho ohrazením přirozený ucelený areál, který se rozkládá východně od hlavního náměstí na mírně vyvýšené terase nad zámkem jižně od fary. Podstatnou část poměrně rovné plochy již dávno zrušeného hřbitova zaujímá velká stavba kostela. Celou rozlohu areálu uzavírala kdysi asi souvislá ohradní zeď, dochovaná nejlépe na jižní a západní straně a nahrazená na severu novějším mřížovým plotem s jednoduchou pilířovou vstupní branou. Na severovýchodě vymezuje hranici areálu obvodová zeď farní budovy a přiléhajícího hospodářského stavení. Součástí areálu kostela byla malá stavba márnice v jihovýchodním koutě hřbitova, která však již dávno zanikla.