kostel sv. Bartoloměje

Oválný areál kostela, vymezený kamennou ohradní zdí prolomenou dvěma brankami s půlkruhovými portály a profilovanými štítovými nástavci, je umístěn na mírném návrší. Jižní a západní úseky ohradní zdi tvoří i masivní taras (v této části je zdivo režné). Východně od kostela je situována výklenková kaple. Kostel sv. Bartoloměje je prostá, jednolodní stavba s užším pětibokým presbytářem a sakristií, a hranolovou věží o výšce 31 m. Loď je plochostropá se štukovým zrcadlem, interiér lodě je od presbytáře oddělen hrotitým vítězným obloukem s masivním tesaným ostěním. Triumfální oblouk je pokryt gotickými nástěnnými malbami poprsí proroků v medailonech. Původní vstup do lodě s hrotitým gotickým profilovaným portálem byl umístěn na jižní straně, dnes je zakrytý přístavkem kaple. Loď je dnes přístupná od severu (novodobý vstup) a západu (obdélným portálem s kamenným ostěním barokního charakteru). Presbytář je sklenut žebrovou klenbou, s jedním křížovým polem v závěru s paprsčitou klenbou. Ve stěnách presbytáře jsou osazeny dva gotické kamenné sanktuáře s profilovanými ostěními. Sakristie je sklenuta valeně. Předmětem ochrany je kostel, hřbitovní zeď s branami, výklenková kaple a pozemky vymezeného areálu.