kostel sv. Bartoloměje se starým hřbitovem a kříž

Jižně nad náměstím, v mírném svahu, se nachází kostel sv. Bartoloměje s kaplí a márnicí. Kostel se nachází uprostřed starého hřbitova, jehož plocha je vymezena zděnou ohradní zdí. Do jejího průběhu jsou vsazeny vůči kostelu severně položená kaple a jižně situovaná márnice. Hlavní vstupní brána od cesty vedoucí z náměstí je pojata architektonicky, v jejím štítu jsou osazeny sochy sv. Petra a Pavla. Těsně vedle ní stojí socha Krucifixu z roku 1760 (je památkově chráněný). Boční branka ze západní strany je vedena k hlavnímu vchodu orientovaného kostela, jižní brankou, umístěnou v jihovýchodním koutu hřbitova poblíž márnice, se přichází k posypové loučce a nově založenému hřbitovu, který navazuje v jižním směru na starší hřbitov při kostele. Kostel s kaplí, márnicí a ohradní zdí s hlavní a dvěma bočními branami vytvářejí areál. Ten společně s již zmíněnou sochou Krucifixu, stojící vedle cesty z náměstí, při hlavní bráně na hřbitov, společně tvoří hodnotný soubor postupně vznikající a utvářející se během 18. století. Poblíž márnice se v areálu hřbitova nacházípamátkově nechráněná socha Krucifixu z roku 1821.