kostel sv. Ducha

Kostel sv. Ducha s pozemkem bývalého hřbitova je situován v J části vsi při areálu zámku. Zděný omítnutý orientovaný kostel má obdélnou loď, předstupující hranolovou věž na Z straně a presbytář čtvercového půdorysu s oratořemi po stranách. Uprostřed J průčelí předstupuje zámecká hrobní kaple obdélného půdorysu. Loď je ze S a J strany o čtyřech osách, s okenními otvory zakončenými půlkruhovým obloukem. V J průčelí vynikají dva opěrné pilířky. Věž člení sokl, parapetní římsy a lisénové rámce, loď se zaoblenými rohy profilovaná korunní římsa. Sedlovou střechu lodi kryjí zřejmě prejzy a odsazenou jehlancovou střechu věže šindele. Věž vrcholí makovicí s latinským křížem. Předmětem ochrany je kostel sv. Ducha a pozemky vymezeného areálu..