kostel sv. Filipa a Jakuba

Kostel stojí nedaleko SV okraje vesnice v její horní části na zatravněném prostranství. Jednolodní orientovaná stavba, zvnějšku hladce omítnutá. Půdorysně je charakterizována obdélnou lodí a bočními polygonálními kaplemi, užším, rovněž obdélným a pravoúhlým presbytářem, k němuž na severní straně přiléhá sakristie s panskou oratoří v patře. Střecha valbová, krytá eternitem (původně tašky), nad presbytářem nese dřevěnou hranolovou věž s vysokou jehlancovou střechou. Obvodové zdivo kostela proraženo vysokými obdélnými okny se segmentovými záklenky, západní průčelí při okrajích zesíleno opěráky a mezi ně vložen přístavek se schodištěm na kruchtu. Stěny lodi i presbytáře vertikálně členěny pilastry.