kostel sv. Filipa a sv. Jakuba

Jednolodní kostel s pětibokým presbytářem orientovaným k východu, na západní straně s přistavěnou zvonovou věží, v severovýchodním koutě s presbytářem, v jihovýchodním přízemní oratoř s malou předsíní, pod níž se nachází rodová hrobka Kinských. Kostel je v jádru barokní (loď s presbytářem, sakristií a oratoří) z roku 1709, s výraznou neoslohovou přístavbou (věž) a fasádami v intencích novorománského slohu z let 1882 - 1883. Historizující přestavba byla provedena podle plánů novobydžovského stavitele Františka Kuthana, realizaci provedl Václav Nosakovič z Chlumce nad Cidlinou. Hrobka rodu Kinských z roku 1818, ve 30. letech 20. století rozšířená. Ve věži jsou zavěšeny zvony z let 1474, 1533 a 1610.