kostel sv. Floriána

Ve V části návsi stojí kostel sv. Floriána s navazujícím pozemkem, obehnaným pletivovým plůtkem na betonovém soklu. Zděná omítnutá neorientovaná stavba má loď obdélného půdorysu zakončenou pravoúhlým presbyteriem, s přístavkem sakristie na jihozápadní straně. Stavba je členěna soklem, průběžnou podokenní římsou, odstupněnými opěrnými pilíři a korunní deskovou římsou s profilací. Loď je z každé strany o dvou osách, s prolomenými sdruženými okny zakončenými lomeným obloukem. Presbyterium osvětluje rozměrné sdružené potrojné okno, sjednocené zalomeným rámcem. Hlavní vstupní průčelí je o jedné ose s pravoúhlým sedlovým portálem a rozměrným vpadlým kruhovým otvorem s profilací. Uprostřed trojúhelně zakončeného štítu je drobné sdružené okno s lomeným obloukem. Členitá (nad presbytářem zvalbená) střecha kostela je krytá břidlicemi (?), které jsou místy doplněny eternitovými šablonami. Ze stanové střechy uprostřed lodi vystupuje oplechovaná hranolová vížka, otevřená do všech čtyř stran dvojicemi okének zakončených půlkruhovým obloukem. Vrcholí jehlancovou střechou s makovicí a latinským křížkem. Za zmínku stojí ozdobný vikýřek s makovicí při podélných průčelích lodi. Pozemek jižně od kostela je využit jako školní hřiště sousední školy. Předmětem ochrany je kostel a pozemky vymezeného areálu.