kostel sv. Havla

Jednolodní zděná hladce omítaná stavba s odsazeným pětibokým presbytářem s opěráky, čtvercovou sakristií po severní straně a s věží na západní straně s bočními přístavky. Fasády člení pouze hrubě omítaný sokl a profilovaná římsa s hladkým pásem vlysu, okrovobílá barevnost. Sedlová střecha s pálenou krytinou - bobrovky, na věži stanová střecha kryta pozinkovaným plechem. Presbytář: opěráky mají pultové stříšky s trojbokými štítky, okna v rozevřených půlkruhově zaklenutých špaletách, východní okno úzké hrotité s jednoduše profilovaným ostěním. Loď osvětlena dvěma páry půlkruhových oken s oble vykrojenými špaletami, po jižní straně lodi je osazen hrotitý portál pročleněný oblounem mezi dvěma výžlabky, profilace sbíhá do šikmo okoseného soklu. Dveře dřevěné, dvoukřídlé s šikmo bedněnými výplněmi. Sakristie s pultovou střechou je osvětlena drobným okénkem od východu, do podstřeší kruhovým okénkem. Západní průčelí: Věž s neoslohovou fasádou převyšuje loď kostela o zvonové patro, osvětlené ze všech stran párem úzkých půlkruhových oken. Vstup pravoúhlý, s půlkruhovým tympanonem, nad ním kruhové okno, fasádu doplňují boční odsazené pultové přístavky s kruhovými okénky. Věž člení mezipatrová římsa a obloučkový vlys pod korunní římsou.