kostel sv. Isidora

Podélná jednolodní stavba s centrálním osmibokým prostorem. Kostel vznikl původně jako kaple centrálního půdorysu završená kopulí, která byla longitudiálně rozšířena na jižní straně o jedno pole lodě a presbytář a na straně severní o jedno pole lodě a vstupní předsíň vloženou do hranolové věže. Na vnější fasádě se projevuje původní kaple architektonickými prvky konkávně zvlněné plochy stavby akcentované lezénovým rámem se zdvojenými lezénami v nároží. Hladká fasáda podélné stavby lodě je členěna pouze soklem a podstřešní profilovanou římsou. V bočních fasádách jsou prolomena v jižní části dvě pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem a jedno shodné okno je prolomeno v části severní. Trojboký presbytář a východní strana kostela jsou podepřeny ze statických důvodů mohutnými pilíři, které se směrem dolů rozšiřují. Hranolová věž na severní straně stavby je vstupním prostorem do kostela. Má na osu prolomen pravoúhlý vstup s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi, lemovaný kamenným ostěním s ušima. Nad vstupem je slepé okno ve špaletě se segmentovým záklenkem a malé pravoúhlé asymetricky prolomené okno. Fasáda je hladká, ukončená profilovanou římsou, která nese zvonicové patro věže. Zvonicové patro je architektonicky akcentováno pilastry v nároží, jejichž římsové hlavice jsou organicky včleněny do průběžné profilované římsy. V polích mezi pilastry jsou na severní, východní a západní straně prolomena pravoúhlá okna se segmentovým záklenkem, zasazená do hladké špalety. Nad okny jsou osazeny kruhové věžní hodiny, které jsou lemovány půlkruhově vzepjatou profilovanou římsou spočívající na úsecích rovných říms. Podstřešní profilovaná římsa nese cibulovitou báň, krytou plechem a ukončenou kovovým dvouramenným křížem. V západním koutu věže se nachází kruhové schodiště na hudební kůr, které je zastřešeno půlkuželovou lomenou stříškou. Střecha centrální části na šestibokém půdorysu je kombinovaná, sedlová s úseky valbových střech. Ve středu střechy sanktusníková věžička, krytá plechem. Nad závěrem kostela sedlová střecha přechází v trojboké valbové zakončení. Střešní krytina pálená taška. K západní části presbytáře přistavěna přízemní sakristie s jedním vstupním otvorem a jedním pravoúhlým oknem se segmentovým záklenkem. Sakristie kryta polovalbou střechou s pálenou střešní krytinou. V interiéru je kostel zaklenut valenou klenbou mezi pasy, do níž je vložena kopule nad centrální částí původní kaple. Na severní stranu je jedno pole klenby a na jižní dvě pole klenby s protilehlými výsečemi mezi pasy. Kruchta je podklenuta třemi poli křížové klenby s hřebínky a do lodě otevřena třemi oblouky nesenými pilíři s plastickým motivem čabraky. Architektonické členění stěn sdruženými pilastry nesoucími klenební pasy. Kněžiště zaklenuto konchou se třemi výsečemi a je zdobeno zdvojenými pilastry. Sakristie plochostropá.