kostel sv. Jakuba

Jednolodní stavba s hlubokým, pětiboce uzavřeným presbytářem se sakristií po jižní straně, s jižní předsíní a západní polygonální (pětibokou) věží. Presbytář i loď podepřeny opěrnými pilíři (pouze po severní straně - strana směrem ke srázu). Lomená okna s novodobými kružbami. Na pětiboké věži s osmibokým vrchním dílem, převažují velmi úzká obdélná okna, pouze v osmiboké části širší, nahoře půlkruhová. Věž je zakončena cibulovou bání. Portál do jižní předsíně, jemně profilovaný, půlkruhový, renesanční. V rytmu gotické klenby, která byla značně vyšší, stoupající při stěnách bohaté, ale ploše profilované masky přípor, z nichž vybíhají štuková žebra. Přípory končí dole trychtýřovitě. Presbytář zaklenut poli a kápěmi závěru křížové klenby se žebry o profilu štíhlého stlačeného hruškovce na kalichových konzolách, nesených svazkovými příporami. Sakristie má valenou klenbu s dvojicí styčných pětibokých výsečí. Sanktuář v presbytáři s dvojitým završením. Loď je zaklenuta s dvěma trojicemi protilehlých pětibokých výsečí. Střecha, včetně střechy věže krytá eternitovou krytinou. Na západní straně lodi jižně od věže zazděn hrotitý portálek, část ostění je i v soklu věže, část i vlevo portálku.