kostel sv. Jakuba

Jednolodní kostel se čtvercovým presbytářem a věží při západním průčelí. Průčelí kostela člení ploché rámy, okna se stlačenými záklenky jsou vsazena do plochých štukových rámů s uchy a s klenákem ve vrcholu. Průčelí sakristie je hladké, okna mají kamenné profilované římsy. Hlavní jižní portál má pravoúhlé kamenné ostění se soklem a profilovanou římsou. Archivolta je opatřena plastickým klenákem s datem 1794. Střecha věže je ve tvaru osmibokého jehlan, je krytá plechem, sedlové střechy kostela jsou kryty pilastry, které spočívají na průběžného podokení římse. Pilastry nesou průběžné zalamující se kladí, na jehož římse spočívají sdružené pasy, které dělí klenbu ve 3 obdélná pole, zaklenutá zploštělou valenou klenbou a lunetami. Do západní části lodi je vestavěna dřevěná dvoupatrová kruchta, nesena dřevěnými sloupky poprsníky kruchty jsou v I. p. plné. Na kruchtu´vede dřevěné schodiště se zábradlím opatřenými kuželkami. Do lodi se vstupuje i jednoduchým kamenným portálem z podvěží, které kryje trámový strop. Loď odděluje od chóru půlkruhový triumfální oblouk se skosenou hranou. V jeho vrcholu je umístěna velká kartuše, lemovaná pentlí a vyplněná mřížkou, jejíž střed tvoří znak města Chebu, krytý velkou mušlí. Pod kartuší je letopočet 1740, nad kartuší v pásce nápis s chonogramem. Čtvercový presbytář má hladké nečleněné stěny, je osvětlen 1 oknem ze severu a je zaklenut českou plackou. Ploch klenby pokrývá freska, znázorňující kopuli. Střed kopule je otebřen a vyplňuje je obraz, znázorňujíc zajetí sv. Jakuba před branami Jerusaléma. K jižní stěně chóru přiléhá patrová stavba, která v přízemí obsahuje sakristii s plochým rovným stropem a v 1. patře oratoř, otevřenou do prostoru chóru stlačeným obloukem a opatřenou rovněž rovným stropem. V kostele se nachází varhany postaveny Christofem Múllerem z Mar. Lázní.