kostel sv. Jakuba

Jednolodní orientovaná stavba s trojboce uzavřeným presbytářem se nalézá v centru obce na mírném návrší. Na severní straně k přiléhá presbytáři věž, v jejímž přízemí se nachází sakristie. K severní straně lodi byla přistavěna pravoúhlá kaple sv. Jana Nepomuckého. Na jižní straně stojí předsíň s trojúhelným štítem a sedlovou střechou. Střechu kostela kryje pálená taška bobrovka. Presbytář Presbytář s polygonálním závěrem 5/8 má valbovou střechu krytou bobrovkami. Na severní straně k němu přiléhá věž. Volná nároží zpevňují opěráky bez odstupnění s pultovou stříškou. Okna v pětibokém závěru mají téměř půlkruhový záklenek. V jižní stěně se nalézá lomené okno. Presbytář s lodí spojuje lomený oblouk zdobený ornamentálními malbami. Loď Loď obdélného půdorysu má valbovou střechu krytou pálenou taškou bobrovkou. V ose západního průčelí se otvírá vstup se segmentovým záklenkem nad nímž je umístněno okno s půlkruhovým záklenkem prosvětlující kruchtu. V segmentovém otvoru je zapuštěn do vnitřní strany zdiva pravoúhlý kamenný portál, který má v nadpraží vyryt letopočet 1709 – 1892. K jižnímu průčelí je přizděna pravoúhlá předsíň. Východně od ní se nalézá lomené okno, západně, v prodloužené části lodi, je okno se stlačeným záklenkem. Na severní straně před průčelí předstupují pravoúhlá kaple sv. Jana Nepomuckého a schodišťový přístavek krytý pultovou střechou. Mezi přístavkem a kaplí je prolomeno zamřížované okno se stlačeným záklenkem. Kaple sv. Jana Nepomuckého Obdélná kaple přiléhající k severní stěně lodi má valbovou střechu krytou pálenou taškou. V západní a východní stěně se otevírají pravoúhlá okna. Věž Hranolová věž má hladké stěny a po obvodu sokl krytý cihlami. V severní stěně se otvírá pravoúhlý barokní portál se stezkou, kterým se vstupuje do přízemí věže, jež je osvětleno pravoúhlým okénkem ve východní stěně. V posledním, zvonovém patře věže jsou prolomena žaluziová okna s půlkruhovými záklenky. Věž má pouze korunní římsu, na které je usazena cibulová báň s lucernou. Předsíň Pravoúhlou předsíň s trojúhelným portálem kryje sedlová střecha. V ose jejího průčelí se otevírají dřevěné dvoukřídlé dveře se segmentovým nadpražím. Štít s lomenými rameny odděluje profilovaná římsa krytá prejzy. V ploše štítu je ve štuku vytažen letopočet „ANNO DOMINI 1695“ a nad ním se nalézá nika se soškou P. Marie.