kostel sv. Jakuba

Kostel je jednolodní s pětibokým presbytářem, k němuž přiléhá obdélná sakristie, a hranolovou věží přistavěnou k západnímu průčelí, k níž přiléhá kryté schodiště na půdu. Presbytář má střechu valbovou, z jejíhož hřebene vyrůstá drobný sanktusník s cibulovou stříškou. Střecha lodi je sedlová, na východě s malou polovalbičkou. Věž má střechu stanovou, sakristie pultovou. Krytina všech střech je plechová. Fasády kostela jsou hladké a nečleněné, s výjimkou presbytáře, opatřeného lisenovými rámy s malovanou bosáží, jež je i na nárožích lodi a věže. Areál zahrnuje kostel, hřbitov, ohradní zeď s branami a schodišti a pozemek u severní ohradní zdi. Na objekt márnice a jednitlivé náhrobky a kříže se památková ochrana nevztahuje.