kostel sv. Jana Křtitele

Volně stojící podélný jednolodní orientovaný kostel s půlkruhovým závěrem. V ose západního průčelí vestavěna kvadratická věž, ukončená cibulovou bání s lucernou, makovicí a křížkem. Na věži kamenná deska s nápisem :1615. Fasády členěny lisenovými rámy a ukončeny oběžnou profilovanou korunní římsou. Prolomeny obdélnými okny s půlkruhovými záklenky, rovněž ve zvonicovém patře věže. Nad okny věže, pod obloukově zvlněnou korunní římsou věžní hodiny. Sedlová střecha kryta plechem, rovněž polygonální sanktusník s věžní bání. Hlavní vstup pískovcovým portálem s půlkruhovým záklenkem. Nad vstupem kamenná římsa nesoucí kamenný erb hradiského opata Benedikta Bönische, umístěný mezi dvěma piniovými šiškami. K evangelijní straně přiléhá obdélný patrový přístavek sakristie.