kostel sv. Jana Křtitele

Orientovaná stavba s obdélnou lodí a presbytářem se závěrem tří stran pravidelného osmiúhelníka. Před západním průčelím osová věž o čtvercové základně; přízemí má funkci předsíně; do 1. patra se chodí z kruchty; ze 2. patra přístupná půda lodi; ve 4. patře hodinové ciferníky a posledním 5. patře zvonová stolice. Po severní straně presbytáře lehce obdélná sakristie. K protější zdi přisazena cca čtvercová oratoř. Po západním boku sakristie čtvercová předsíň, z níž lze projít do sakristie. Do koutu mezi S stěnu věže a západní stěnu lodi vložený obdélný přístavek se schodištěm ke kruchtě a komorou. Fasády kostela s korunní římsou a mírně předsazeným soklem. Omítky hladké štukové. Kostel kryje kombinace sedlových a pultových střech s bobrovkami. Od jihu loď osvětlena třemi vysokými okny se segmentovými záklenky. Na severní straně presbytáře drobný světlík. V J,, JV a SV stěně vysoké okno s lomeným záklenkem; v ostění pruty dvoudílných kružeb; obrazce tvoří 2 hrotité obloučky s mniškami a vrcholové kruhové rozety s vepsanými trojlisty. Ve východní zdi ještě jedno hrotitě ukončené okno. Další čtvercové okno s půlkruhovým záklenkem v sakristii. Vstup do oratoře na východě, na jihu obdélné okno, podobné i v patře. Věž s cibulovou bání krytá měděným plechem, na ní osmiboká lucerna; na hrotnici makovice a kříž. Fasád věže dělí po výšce 2 podobně řešené kordonové římsy na 3 nestejně vysoké etáže; římsy mají jednodušší štukový profil, ve všech etážích provedeny lisénové rámy a v nárožích široké pilastry se soklem. Do přízemí vstup zděným ostěním se šambránou a půlkruhovým záklenkem. Přízemí a 4. patro bez oken; v 1. patře na J a Z na výšku obdélné okno se segmentovým záklenkem; v severní zdi menší okno a segmentovým záklenkem; do 2. a 3. patra ústí od J, Z a S drobné úzké na výšku obdélné okénko; v posledním podlaží na každé straně větší na výšku obdélné okno s půlkruhovým záklenkem. V úrovni 4. patra na J a Z velký čtvercový ciferník.