kostel sv. Jana Křtitele

Kostel sv. Jana Křtitele je situován při JZ okraji obce v sousedství zámeckého areálu. Stavba obrácená presbytářem k východu. Loď nevýrazně obdélná; do hmoty její severní stěny částečně vestaveno schodiště na kruchtu. Užší presbytář složený z obdélného pole a trojbokého závěru. Po severním boku presbytáře se nachází čtvercová sakristie, v tloušťce její západní stěny vedeno schodiště na oratoř, která je vestavěna do půdy sakristie. Loď i presbytář jsou překryty společnou sedlovou střechou, nad závěrem zkosenou do polygonální valby a na severu protaženou do pultové střechy přisazené sakristie, krytinou jsou bobrovky. V západní části hřebene je osmiboká věžička oplechovaná pozinkem. Zvnějšku je obvodové zdivo hladké, nečleněné, z jihu je loď proražena dvojicí oken se segmentovými záklenky a na severu prostým, půlkruhově uzavřeným vchodem (zevně portál, který tvoří žulové profilované stojky a parabolická asi pouze omítková archivolta). Interiér presbytáře je osvětlený čtyřmi okny, podobnými jako v lodi, pouze v závěrové stěně je vysoké a úzké, hluboce špaletované gotické okno. Ve východní stěně presbytáře osazený žulový náhrobek a po jeho levé straně pamětní deska.