kostel sv. Jana Křtitele

Orientovaná jednolodní podélná stavba s trojbokým závěrem kněžiště s přístavbou sakristie na severní straně presbytáře a kvadratickou věží představenou západní straně lodi. Hladká fasáda ukončená oblounovou podstřešní římsou. Okna zasazena do hluboké špalety a zaklenuta lomeným obloukem. V presbytáři je prolomeno jedno okno na východní a jižní straně a v lodi vždy jen jedno okno na severní a jižní straně. Hranolová věž je v přízemí prolomena pravoúhlým nezdobeným vstupem. V prvním patře věže jsou na západ, sever a jih prolomeny klíčové střílny, nad nimiž jsou úzká drobná sdružená půlkruhově zaklenutá okénka. Hladkou fasádu věže člení jednoduchá kordónová římsa, která odděluje zvonicové patro se třemi lomeným obloukem završenými okny zasazenými do ustupující špalety. Věž zakončena komolým jehlanem, lucernou s makovicí a kovovým zlaceným dvouramenným křížem. Střecha sedlová, nad trojbokým závěrem se třemi úzkými valbami. Nad sakristií na severní straně presbytáře pultová střecha. Střešní krytina pálená bobrová taška. V interiéru je kněžiště zaklenuto valenou silně lomenou klenbou s hlubokými lunetami. Klenba vybíhá do zbytků původních žeber s římsovitými konzolami. V lodi valená klenba se dvěma páry lunet s hřebínky, tvořícími geometrický obrazec, dosedající na vtažené pilíře se zkosenými hranami a římsovou hlavicí. V podvěží valená klenba s jedním párem lunet s hřebínky a vpadlým obdélníkovým zrcadlem.