kostel sv. Jana Křtitele

Zděný, omítaný, orientovaný kostel. K obdélné lodi je připojen obdélný presbytář s trojbokým ukončením. Před Z průčelím lodi vztyčena čtyřboká věž. K S boku presbytáře přiléhá obdélná sakristie s výrazně otupeným SV nárožím. Při J stěně lodi čtvercová předsíň; při S obdélná předsíň. Střechy jsou kryté taškami bobrovkami. Fasády jsou členěné hrubě omítaným soklem a jednoduše profilovanou římsou. Okna jsou většinou ukončena segmentovým záklenkem a opatřena šambránami s klenákem a parapetní římsou; zasklení je provedeno šestihrany vsazenými do olova. Loď má sedlovou střechu s valbou na V straně; po stranách věže drobné valbičky. V J a S stěně po dvou oknech. Presbytář je zastřešen nižší sedlovou střechou s třemi valbami nad závěrem. V hřebeni je šestiboký sanktusník, opláštěný měděným plechem a završený jehlancovou stříškou s hrotnicí. Při J stěně a nárožích presbytáře jsou omítané opěráky s pultovými stříškami krytými bobrovkami. V J stěně dvě okna, v JV a S zdi po jednom okně. Věž má střechu ve tvaru proláklého komolého jehlance se seříznutými hranami a je zakončena římsou, nad kterou pokračuje ještě jehlancový nástavec s hrotnicí. Kryta je pozinkovaným plechem. Hmota věže po výšce rozdělena římsami na tři nestejně vysoké díly. Nároží jsou jemně zaoblena a podepřena opěráky s pultovými oplechovanými stříškami. Ve všech etážích jsou nárožní lisény, které jsou v horním dílu spojeny v rám. V J stěně obdélný pískovcový portál s omítkovou šambránou s klenákem; před vstupem kamenné schodiště s omítanými zídkami. Přízemí bez oken, v 1. patře na Z a J stěně okna obdobná s okny lodi; na S straně shodné slepé okno. V úrovni 2. patra na S, Z a J straně čtvercové plechové ciferníky. Zvonové 3. patro má na každé straně jedno vysoké okno s půlkruhovým zakončením a žaluziovou výplní. V Z stěně v přízemí iluzivní portál s výrazně profilovaným ostěním s uchy a klenákem s letopočtem 1857; v ploše trojúhelného frontonu osazena deska pro umístění erbu. Sakristie má pultovou střechu. Fasáda členěná hrubě omítaným předsazeným soklem a korunní římsou, která na Z straně odděluje štít a je kryta bobrovkami. V S stěně obdélný vstup s kamenným ostěním. V SV a V zdi jedno okno s lomeným záklenkem (ostění omítnuté, s malovanou paspartou po obvodě). Jižní předsíň má sedlovou střechu. Na J straně trojúhelný štít s lehce proláklými rameny krytými taškami a s litinovým křížkem ve vrcholu. V ploše štítu vpadlé pole s vykrajovanou horní stranou. Fasáda členěná předsazeným hladce omítnutým soklem, deskovitou římsou na V a Z straně a lisénovými rámy. Na J straně pravoúhlý portál s pískovcovým ostěním s uchy a kapkami a vrcholovým klenákem; před portálem kamenné schodiště. Severní předsíň je kryta valbovou stříškou. Fasády jsou hladké, členěné jednoduchou římsou a lisénovými rámy; nároží jsou lehce otupená. Na S straně pravoúhlý vstup zřejmě s kamenným ostěním s lištou.