kostel sv. Jana Křtitele

Podélná jednolodní stavba s polokruhovou apsidou, se sakristií na jihu a malou čtvercovou předsíňkou na západě. Vnejšek omítnut. Kromě hlavní římsy bez architektonického členění. V průčelí prázdný trojúhelníkový štít. Střecha šindelová, nad presbyteriem dřevěný sanktusník, krytý šindelem. Interiér: Okna polokruhově zakončena. Loď rovný strop, presbyterium ( apsida) - o dva stupně zvýšeno, tři klenby s hřebínky, triumfální oblouk polokruhový s římsou v náběhu. Sakristie sklenuta křížově s hřebínky. dřevěná kruchta. Exteriér: Loď na podélných stranách má po 1 půlkruhově zakončeném okně, novodobě členěném na kříž a ležaté tabulky. Presbytář osvětluje v závěru 1 kruhové okénko a dvě po stranách, se zasklením šestihrany do olova. K závěru zvenčí přiléhá novogotická kamenná architektura hrobky rodin Pokorných se sochou Panny Marie. Sakristie je čtvercová s valbovou střechou, krytou šindelem, přístupná od jihu dvoukřídlými dveřmi v omítkové šambráně. Okna půlkruhová , podbrádková římsa v podstřeší. Západní předsíň je hranolová, omítaná s podbrádkovou římsou a trojúhelným štítem. Sedlová střecha kryta šindelem. Vstup od západu dvoukřídlými dveřmi s barokním kovaným štítkem a dřevěnou zárubní. Západní štít kostela je trojúhelný, s námětkem, lemovaný zkomoleným profilem římsy. Na kruchtu vede oválné okénko.