kostel sv. Jana Křtitele

Areál stojí na mírném návrší. Volně stojící kostel je obklopen zrušeným hřbitovem, který je vymezen kamennou ohradní zdí (s brankami na západní a severní straně), na východě přerušenou objektem márnice. Kostel je kamenná orientovaná stavba s výrazně podlouhlou lodí, na niž plynule navazuje půlkruhově zakončený presbytář. V ose západního průčelí je umístěna hranolová útlá věž, po jejíž jižní straně se nachází schodiště vedoucí do prvního patra. K severní straně lodi je přisazena sakristie s oratoří v patře. Loď je přístupná prostřednictvím průchozího podvěží, její interiér je završen rovným stropem s fabionem. Západní část lodi zabírá zděná, podklenutá kruchta. Presbytář je oddělen půlkruhovým triumfálním obloukem. Klenba presbytáře se skládá z jednoho užšího obdélného křížového pole a v závěru z klenby o čtyřech paprscích./ Předmětem ochrany je kostel, hřbitovní zeď s brankami a příslušný pozemek.