kostel sv. Jana Křtitele

Areál kostela sv. Jana Křtitele se nachází v obci na mírném návrší, jižně od fary. Areál sestává z kostela, zvonice, kříže, pilířů se stupni (schody) a prostranství s pomníky. Kostel je jednolodní orientovaná stavba obdélného půdorysu s pětiboce uzavřeným presbytářem, ke kterému na severní straně přiléhá obdélníková sakristie. Nad presbytářem je sanktusní vížka. J od kostela stojí nízká hranolová zvonice. J před bývalým hřbitovem vstup dva jednoduché hranolové zděné pilíře ke kostelu je přístupová cesta s torzem kamenných stupňů. J od kostela se nachází vysoký litinový kříž. S od kříže uvozují vstup ke kostelu dva jednoduché hranolové pilíře, zděné a nahozené, bíle natřeny. Od pilířů směrem ke kostelu je přístupová cesta s torzem kamenných stupňů. Před kostelem ve východo-západní linii čtyři hroby s poměrně kvalitními skulpturálními náhrobky (asi kolem 1900 či dříve), nejvýchodnější náhrobek povalen a rozbit. Kolem kostela převážně travnatá plocha s několika keři a stromy. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, litinový kříž a pozemky vymezeného areálu.