kostel sv. Jiří

Jednolodní orientovaná stavba s polygonálním závěrem kněžiště a obdélnou představenou předsíní. Boční fasáda hladká s průběžnou podezdívkou, prolomena třemi okenními osami, okna segmentově zaklenutá. Kněžiště členěno pěti dvakrát odstupňovanými opěrnými pilíři, prolomeno jednou okenní osou, okno pravoúhlé (v přízemí) a jednou okenní osou, okno segmentově zaklenuté (v patře). Sakristie se zaobleným nárožím kolem točitého schodiště přístupná na východní straně pravoúhlým vchodem, segmentově zaklenutým. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou, která nad kněžištěm přechází ve zvalbenou. Na západní straně předsíň obdélného půdorysu, krytá sedlovou střechou. V interiéru kněžiště zaklenuto křížovou žebrovou klenbou, odděleno od lodi půlkruhově završeným vítězným obloukem. Rozšířená loď je zaklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi mezi pasy, které dosedají na hlavice pilířů s představeným pilastrem. Tyto utvářejí boční niky zaklenuté pasy. Zděná kruchta nesená dvěma polygonálními sloupy se třemi segmentově zaklenutými oblouky v západním průčelí kostela. Podkruchtí zaklenuto třemi poli valené klenby s vytaženými hřebínky. Předsíň plochostropá.