kostel sv. Jiří

Areál hřbitovního kostela sv. Jiří je situován na nízké terasovité vyvýšenině těsně nad pravým břehem řeky Berounky nedaleko místa, kde se do ní vlévá řeka Úslava. Ostroh s kostelem, obtékaný na západě, severu a severovýchodě řekou Berounkou, přetínal na jihu a jihovýchodě dodnes patrný příkop. Vlastní kostel sv. Jiří stojí na západní straně hřbitova, obehnaného zčásti kamennou, zčásti cihelnou ohradní zdí, na východní straně prolomenou vstupní branou. Severně od kostela při západním úseku ohradní zdi stojí zděná barokní kostnice. Při ústřední cestě, severovýchodně od presbytáře kostela je hrob rodiny Vodičkovy, jihovýchodně od kostela klasicisitní hrobka rodiny Teisslerovy a Leissovy a při jižní zdi hřbitova stojí novogotická hrobka rodiny Treybalovy.