kostel sv. Josefa

V okrajové části obce v prostoru hřbitova umístěn farní kostel sv. Josefa. Jednolodní přibližně orientovaná stavba na půdorysu obdelníka s částečně předsazeným tělesem čtyřboké věže, v závěru s odsazeným kněžištěm segmentového zakončení, v závěru s připojeným přízemním objektem sakristie na půdorysu čtverce. Hladká fasáda kostela je členěna přízemní podmazávkou ve vrcholu pak průběžnou přibližně fabionovou římsu. Hlavní jednoosé průčelí je tvořeno mělkým rizalitem vystupujícího tělesa věže, v přízemí prolomené pravoúhlým vchodem s malířkým ostěním a kovanou stříškou. Věž je v ose nad ním otevřena na třech úrovních pravoúhlými okny segmentového zaklenutí v mělkých pravoúhlých šambránách. Poslední zvonicové patro se otevírá do tří stran obdobně řešenými okny. Nad okny jsou umístěné novodobé kruhové kovové ciferníky věžních hodin. Kostelní loď je v průčelí doplněna v úrovni střechy dvěma křídly. Severní i jižní strana lodi je členěna shodně třemi okenními osami pravoúhlých oken segmentového zaklenutí v mělké plošně profilované šambráně s parapetní římsou. Na jižní straně je ve střední ose prolomen pravúhlý vchod obdobného členění jako v průčelí s kovovou stříškou. Odsazený presbytář je otevřen jednou okenní osou na každé straně, na jižní otevřen pravoúhlým vchodem s kovářský provedenou stříškou. Objekt sakristie je na severní straně prolomen obdélným okénkem s dvoukřídlou okenní výplní dvoudílné osnovy s vloženou meziokenní kovanou provlékanou mříží kvadratické osnovy. Pravoúhlý vchod na jižní straně je osazen novodobou jednokřídlou dveřní výplní a sjednocující tvarově shodnou kovanou stříškou. Kostel je završen sedlovou střechou v závěru zvalbenou, věž mansardovou a sakristie také sedlovou zvalbenou. Vnitřní dispozice je v podvěží sklenuta jedním polem valené klenby na výsečích, loď, navazující presbytář i sakristie jsou plochostropé. materiál: cihlové zdivo, krytina - pálená taška , plech Dle vyjádření Mgr. Mariany Pisarčíkové z ÚP NPÚ v Praze ze dne 27. 1. 2012, č. j. NPÚ -302/6821/12, je hlavní oltář sv. Josefa součástí nemovitosti.