kostel sv. Josefa

Kostel sv. Josefa - Podélná neorientovaná jednolodní stavba s užším pravoúhle uzavřeným presbytářem, lemovaným oběžným ochozem. Z východu k lodi přiléhá nižší hmota obdélné boční kaple, v koutě mezi ní a východní stěnou presbyteria umístěna sakristie na půdoryse o pěti stranách osmiúhelníka. Exteriér stavby nenáročný, základní skladba hlavního průčelí trojosá, vertikálně členěná velkým řádem čtyř toskánských pilastrů doplněných lizenovými rámy. Střed přízemí zaujímá edikulový portál, sestávající z polokruhového vstupu s dvěma toskánskými pilastry po stranách s úseky kladí nesoucích trojúhelný fronton. Nad portálem prolomena dvojice polokruhových oken, zasazená do mělkého lisenového rámu. Boční osy průčelí v přízemí proraženy polokruhovými okénky se sešikmenými špaletami, výše mělké niky s barokními plastikami světců. Otvory provázejí lisenové rámy. Atikový štít nad hlavní římsou s volutovými křídly vrcholí trojůhelným nástavcem. Ve spodní části štítu polokruhové okénko v profilované šambráně. V ploše vrcholového frontonu reliéfní trojlist. Průčelí přilehlé kaple hladké, po bocích zdvojené toskánské pilastry nesoucí přímé kladí s nízkou obdélnou atikou, vrcholící třemi plastikami dvou andělů a Krista. V ose pravoúhlý portál v ostění s ušima a kapkami, zakončený přímým frontonem podloženým pásem s rozvilinami. Nad portálem polokruhová nika s mušlí a podživotní barokní plastikou. Loď chrámu klenuta valeně s lunetami má na východě a západě po dvou mělkých obdélných, valeně klenutých kaplích. Severní část vyplňuje hudební kruchta podklenutá valenou klenbou s párem trojbokých výsečí, jižní ústí do presbytáře o dvou polích valené klenby s lunetami. V patře po obou stranách dvojice půlkruhových oken z oratoří. Stěny interiéru členěny pilastrovým toskánským řádem s vysokým kladím, hladkým vlysem a bohatě profilovanou římsou s perlovcem. Podélná kaple sklenuta valeně s trojbokými, styčnými a koutovými lunetami na pasy. Stěny člení toskánské zdvojené pilastry nesoucí izolované úseky římsy. Segmentové niky pod okna vyplněny zpovědnicemi. Polygon sakristie uzavírá klášterní klenba s pětibokými lunetami. Kostel i kaple vyzdobeny ornamentálními malbami s figurálními medailony.