kostel sv. Kateřiny

Jednolodní, obdélný kostel s věží v západním průčelí a s dlouhým pravoúhle zakončeným presbyteriem, spojeným se sakristií. Střecha valbová, eternitová, na věži jehlancová, vrcholící věřičkou s lucernou a malou cibulkou, obdobnou jako tvar sanktusové věžičky nad presbyteriem. Fasády kromě západního průčelí a věže s nárožními pilastry, k níž přiléhají po stranách jakási křídla, hladká okna (po 2 v bocích lodě a po 1 na boku presbyteria) obdélná, s půlkruhovým zvednutím středu nadpraží, v ostěních. Loď zaklenuta novou klenbou, presbytář starší, rovněž valenou klenbou. Končí na východě segmentově a za ním vzniká obložením dělící zdi nebo vůbec prodloužením k východu, leží sakristie, zevně neodlišená. Má vstup od východu pravoúhlým portálem s nadpražním světlíkem a nad ním ji osvětluje půlkruhově zakončené okno. V pesbyteriu na severní stěně zapuštěný kamenný sanktuář s vimperkem, dvěma postranními fiálami a 3 kyticemi. (popis J. Herout 1962-3)