kostel sv. Kateřiny

Kostel je situovaný v JV rohu nevelkého náměstí, založený ve svahu, k severní fasádě věže a lodi přiléhá obytný dům. Orientovaná jednolodní stavba, z vnějšku omítnutá, s výrazně dělenými stavebními částmi – s věží, lodí a presbytářem. Loď poměrně krátká na obdélném půdorysu, presbytář užší a nižší, polygonálně uzavřený. Západní hranolová věž převyšuje loď pouze svým zastřešením. Na severní straně presbytáře přiléhá obdélná sakristie. Obvodové zdivo lodi prolomeno hluboce špaletovanými gotickými okny, jejichž lomený oblouk je zdeformován barokní úpravou. Presbytář osvětlují okna s půlkruhovými záklenky, pod korunní římsou věže dvojice oken se segmentovým záklenkem. Vstup v západním průčelí věže segmentem zakončený, obdobně řešený vstup v ose jižního průčelí. Věž vystavená z lomového kamene bez nárožních tesaných kvádrů je uvnitř zdiva v přízemí vyztužena dřevěnou trámovou armaturou a v horním patře s vnitřní hrázděnou konstrukcí. Vnější fasáda obvodových zdí je hladká, nečleněná. Pod korunní římsou věže na J, Z a S kruhový hodinový ciferník. Loď i presbytář mají valbové střechy, střecha věže stanová, ve vrcholu přerušená prstencem. Krytina eternit (původně šindel). Nad sakristií oplechovaná valbová střecha.