kostel sv. Kateřiny

Jednolodní kostel s polygonálním chórem, k němuž je připojena nízká hranolová věž. Je krytý stanovou střechou s taškami. Průčelí kostela člení ploché lizény spojené plochými pásy. Na lizény jsou položeny ploché pilastry, které nesou průběžný architráv, vlys a římsu. Těleso věže je provedeno pouze v hrubém zdivu, bez omítek. Kamenný vstupní portál je umístěn v ose jižního průčelí. Prostor lodi člení sdružené pilastry s bohatými volutovými hlavicemi pokrytými rokajem, které nesou úseky kladí, na němž spočívají tři pole klenby. Střední pole je zaklenuto českou plackou, boční mají klenbu valenou s lunetami. Na klenbě jsou umístěny rokajové rámy opatřené kartušemi s mřížkou a naturalistickými květinovými větvemi, v nichž jsou freskové malby. Ve středním poli je vyobrazena apotheosa sv. Kateřiny, v bočních polích scény ze života Ježíše Krista. Loď je na východě uzavřena nepodklenutou kruchtou, kterou nesou pilíře s představenými pilastry spojené stlačenou půlkruhovou archivoltou. Kruchta je opatřena dřevěným v ose do prostoru lodi půlkruhově vypnutým zábradlím. Při obvodních zdech jsou umístěny dodatečně vestavěné zděné panské oratoře otevřené do lodi jedním obloukem arkády se stlačeným záklenkem. Mezi arkády kruchty jsou vloženy dřevěné kruchtičky s kuželkovým dřevěným zábradlím. Loď je oddělena od chóru vysokým půlkruhovým triumfálním obloukem členěným pilastry s volutovými rokajem krytými hlavicemi. Stěny chóru jsou členěny stejným řádem jako loď. Na klenbě je malba Nejsvětější Trojice. V závěru chóru a na stěnách lodi při triumfálním oblouku byly původně namalovány ilusivní oltáře překryté dnes dřevěnými pseudogotickými oltáři.