kostel sv. Kateřiny

Areál kostela se rozkládá na návrší ve východní části návsi na malém zrušeném hřbitově oválného půdorysu, vymezeném kamennnou ohradní zdí se dvěma klenutými branami. Mimo plochu hřbitova před západní branou stojí kamenný kříž. Prostranství západně od kostela, na němž je kromě kříže umístěn památník třech padlých rudoarmějců, tvoří nevysokou trojúhelnou jazykovou travnatou ostrožnu, řídce porostlou listnatými stromy a mírně vyvýšenou nad okolní komunikace. Nevelký orientovaný jednolodní kostel s krátkou obdélnou lodí a stejně vysokým odsazeným pětiboce uzavřeným presbyteriem, k jehož severnímu boku se pojí hranolová věž čtvercového půdorysu sakristií v přízemí. K severní straně lodi přiléhá nižší obdélná barokní kaple Božího hrobu a polygonální přístavek vřetenového schodiště na kruchtu, v ose západního průčelí předstupuje před hlavní vchod malá čtvercová předsíňka. Stavba je vyzděna z lomového kamene, vnější průčelí omítnuta novodobou hladkou vápennou světlešedou netónovanou omítkou. Památkově chráněn je kostel s ohradní zdí s branami a k tomu náležející pozemky.