kostel sv. Klimenta s ohrazením a terasou

Cenný barokní areál staršího založení, kompozičně v ose rozlehlého hospodářského dvora zámku, tvořící protiváhu zámecké budovy. Kolem kostela nevelký hřbitov, k jehož jižní stěně přiléhá zevnitř centrální stavba márnice. Hřbitov je oproti okolnímu terénu znatelně vyvýšen, přístupný je v podélné ose od fary vnitřním schodištěm a kovanou branou z r. 1913 a také z druhé strany, ze dvora zámku, kde je představené dvouramenné schodiště s terasou, při vchodu s dvojicí soch světců. Ve hřbitovní zdi, dále ve stěnách márnice a v severní stěně kostela jsou zazděny náhrobníky (patrně z původního kostela), další samostatné náhrobky jsou dochovány na hřbitově, při zdi. Součástí areálu je též monumentámní hrobka Lowensteinů, zaujímající velkou část severní poloviny hřbitova.